Deze Lamborghini Countach staat voor 20.000 euro bij veilinghuis

Deze Lamborghini Countach staat voor 20.000 euro bij veilinghuis

En je mag er zónder rijbewijs mee rijden

Wie droomt er nou niet van een Countach? Misschien heb je die witte uit ‘The Wolf of Wolfstreet’ gezien, of ben je onlangs nog naar de bioscoop gegaan voor de verfilming van Lamborghini’s leven. Helaas blijft het voor velen van ons bij een droom. Je bent al gauw zes ton kwijt. En tóch is dit exemplaar bij RM Sotheby’s niet geheel onhaalbaar, als je de afgelopen tijd zuinig bent geweest in ieder geval.

In de jaren 90 bouwde Agostini Auto een Countach Junior voor alle dromende kinderen. Althans, die van de vermogende papa’s en mama’s. Want niet ieder kind kon deze ‘speelgoed-Lambo‘ onder de boom verwachten tijdens Kerst. De kleine Countach kostte destijds 50.000 dollar per stuk. Maar goed, dan had je als kind wel een echt collectors item. Want in totaal bouwde de Italiaanse fabrikant slechts twintig exemplaren. Nummertje ‘017’ verschijnt nu bij bekend veilinghuis RM Sotheby’s.

Een ‘echte’ Lamborghini Countach

Op die jonge leeftijd geloofde je natuurlijk dat het een échte Lamborghini Countach was. Dat komt misschien ook wel door de details van het wagentje. Behalve dat hij drie keer zo klein is, kreeg de Junior namelijk een chassis van glasvezel, een lederen crème interieur en werkende vleugeldeuren.

De Countach Junior gaat nog een stapje verder. Achterin ligt een 399 cc motorblok van Briggs & Stratton, dat daadwerkelijk gekoppeld is aan een tweetraps-automaat mét R-versnelling. De modelauto heeft 10-inch wielen, werkende verlichting (ook richtingaanwijzers), een Momo-stuurwiel en riemen voor als je er onveilig mee gaat rijden. Misschien je huisdier?

Dit specifieke exemplaar kreeg de verkoper toen hij vijf jaar oud was. Maar nadat hij hem in november vorig jaar nog grondig liet restaureren, doet hij nu toch echt afstand van mijn Lambo. Voor zo’n 20.000 euro kan hij nu dus van jou zijn.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.