Deze LaFerrari moet naar de sloop!

Deze LaFerrari moet naar de sloop!

LaFerrari Smuggle

Alleen maar omdat de eigenaar een gierige malloot is. Denk ik.

Waanzinnig exclusief, moeilijk snel en buitengewoon sexy. De LaFerrari is het allemaal. Als je al genoeg geld had om er eentje aan te schaffen, moest je nog maar het geluk hebben om door Ferrari’s zware selectie heen te komen. Het is namelijk inmiddels geen geheim meer dat Ferrari haar klanten zorgvuldig screent en in feite zelf hun kopers kiest. Heb je niet minstens 25 klassiekers in je verschillende garages over de wereld staan? Jammer man! Volgende!

Precies om deze reden ben ik ook ontzettend verbaasd dat de evenementen uit dit nieuwsbericht überhaupt hebben kunnen plaatsvinden. De eigenaar van de desbetreffende LaFerrari lijkt namelijk allebehalve geschikt om Ferrari’s stempel van goedkeuring te krijgen.

Het begon eigenlijk al direct na de aankoop. Zoals blijkt uit het bericht, had hij geld zat om een LaFerrari te bestellen. Echter had hij geen geld — al gok ik eerder geen zin — om de importkosten en belastingen te betalen, dus werd zijn auto drie jaar geleden in een warenhuis gezet, totdat hij dit wel zou doen.

Omdat hij nu wel héél lang aan het wachten was op zijn “nieuwe” speeltje, besloot de Zuid-Afrikaan om een vernuftig plan op te zetten. Zo leek het hem slim om te doen alsof de wagen geëxporteerd zou moeten worden naar Congo. Nadat de auto de grens over was geholpen, bleef hij daar een nachtje staan, om vervolgens de dag erop weer stiekem het land binnen te glippen. De douane had dit echter al vrij snel in de gaten, waarop ze de auto voor de tweede keer in beslag namen. Je voelt hem al aankomen, of niet?

Stop! Droog je tranen! Vooralsnog staat er namelijk nog niets vast over het lot van de LaFerrari. Het zit namelijk zo: pas nadat het papierwerk van de eigenaar onvoldoende rechtvaardigt hoe de situatie in elkaar steekt, wordt de auto afgekeurd, waarna hij de pers in zal gaan en eindigt als de blokjes schroot die Wall-E produceert. Maar, als ik het persbericht goed begrijp, is die kans vrij beperkt, dus reken er maar niet op.

Dus, wie weet zien we binnenkort wel een hartverscheurend filmpje opduiken, waarin een LaFerrari wordt omgetoverd tot een wel héél waardevolle kubus! Ik hoop van niet!

LaFerrari Smuggle

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.