Deze Jeep Gladiator heeft een Dodge Demon V8 met 850 pk!

Deze Jeep Gladiator heeft een Dodge Demon V8 met 850 pk!

Hij wordt door demonen aangedreven...

Jeep staat bekend om het bouwen van enkele van de meest capabele offroad-auto’s zoals de klassieke Wrangler en de Gladiator. De Gladiator is veelzijdiger dan ooit dankzij een nieuw vierwielaandrijvingssysteem en de introductie van de EcoDiesel V6, maar zoals altijd is er een manier gevonden om ook van deze Jeep een beest te maken. Veilinghuis Barrett-Jackson heeft onlangs een Dodge Demon-powered 2020 Jeep Gladiator verkocht.

Achter de iconische grille van deze Gladiator schuilt een 850 pk sterke 6,2-liter Demon-motor, aangedreven door een 2,7-liter supercharger. Al dat vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd via een versterkte 8-traps automatische transmissie. De motor heeft een duel-brandstofpompsysteem dat tot wel 1000 pk kan verwerken. De koeling wordt afgehandeld door een enorme Griffin-radiator en een lucht-water-intercoolersysteem, en de rest van de aandrijflijn is uiteraard ook versterkt om het overmatige vermogen aan te kunnen. Het beest rolt op een set 20-inch grote Fuel Zephyr-wielen met stevigeToyo MT-banden.

Hij werd onlangs verkocht voor maar liefst $198.000,-. Je zou voor die prijs in de VS wel zes Jeep Gladiators kunnen kopen!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.