Deze Jaguar F-Type SVR met Vossen Wheels is het einde!

Deze Jaguar F-Type SVR met Vossen Wheels is het einde!

Jaguar F-Type Vossen Wheels

Herhaal met mij: “Alles wordt beter door Vossen Wheels!”

Vanaf het moment dat Jaguar ook maar een tipje van de sluier van hun F-Type project oplichtte, hadden ze onze aandacht, evenals die van elke andere zinnige autoliefhebber. Hoewel later bleek dat hij qua prestaties niet helemaal “on par” was met zijn concurrenten, brachten de Britten ons iets dat misschien wel achtentwintig keer zo essentieel is: een niet te recreëeren magie.

Deze magie werd overigens vertienvoudigd toen Jaguar begin 2016, op de Autosalon van Genève, de SVR aankondigde. Deze F-Type werd niet alleen de absolute koning der bruutheid, maar ook nog eens de eerste Jaguar sinds de XJ220——je weet wel, de meest iconische Jaguar ooit——die de 200 mp/h (322 km/u) wist te bereiken! Het evenaren van het record komt trouwens niet zomaar aangewaaid, aangezien de mechanici de supercharged V8 van de SVR op moesten schroeven tot 575 pk, terwijl het koppel uitkwam op 700 Nm.

Wanneer je nu denkt dat dit “op zich wel genoeg is”, ben ik het volledig met je eens. Niet alleen ik overigens, want voor zover wij weten hebben de fijnproevers achter deze fraaie creatie niet met die glorieuze 5-liter V8 gerommeld. De masterminds achter deze duistere vertoning zijn vermoedelijk——kijk maar naar de kentekenplaat——Lister, een sportwagenfabrikant die je praktisch tot Brits cultureel erfgoed kunt rekenen. En hoewel ze tevreden lijken met de performance van hun F-Type, laten ze de buitenzijde allesbehalve onveranderd. Wel verbeterden ze de wegligging, door er dempers van KW onder te schroeven.

De wagen is gehuld in satijn zwart, terwijl een subtiel deel van de grille en de remklauwen, die groen geverfd zijn, voor een minimalistisch contrast zorgen. De 21″ lichtmetalen velgen van Vossen, specifiek van het type VPS-305, lijken speciaal voor deze gelegenheid in een ton pek gedoopt te zijn, zodat ze de F-Type in ieder geval op esthetisch niveau matchen. Verwacht trouwens niet dat het nu over is met de duisternis, want een fikse diffuser en een Quicksilver uitlaatsysteem, uiteraard voorzien van carbon tips, maken de F-Type alleen nog maar zwarter.

Benieuwd hoe het beestje klinkt? Check het hier!

Jaguar F-Type Vossen Wheels

Jaguar F-Type Vossen Wheels

Jaguar F-Type Vossen Wheels

Jaguar F-Type Vossen Wheels

Jaguar F-Type Vossen Wheels

Jaguar F-Type Vossen Wheels

Jaguar F-Type Vossen Wheels

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.