Nieuws

Deze Honda S2000 heeft 650 pk!

Een lekkere cocktail van Tesla, Chevrolet en Honda! Wie had dat gedacht?

We hebben jullie in de loop van de jaren al een aantal leuke EV-conversies voorgeschoteld. Het is echter moeilijk te zeggen welke de beste is; het komt immers allemaal neer op je voorkeuren. Toch denk ik dat we er nu een hebben gevonden die de interesse van van vele van jullie zal wekken. Neem niet één, maar twee Chevrolet Volt-batterijen, wat volkomen logisch is, want de Volt staat niet per se bekend om zijn grote batterij capaciteit. Voeg een Tesla Model S P100D-motor toe en pas deze ‘lichtelijk’ aan. Slinger dat allemaal in een Honda S2000 en je hebt ineens 650 pk tot je beschikking.

En dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke leuk, maar hoe ziet dat eruit? Om dat in perspectief te zien werd de Honda S2000 naast een Tesla Model S P90D Ludicrous gezet: dit betekent dik 700 pk en een 0 tot 100 km/h sprint waar je maag van omkeert. Wie het sprintje wint zie je hieronder!

27-jarige petrolhead in hart en nieren! Mede-oprichter van Hart voor Auto's dat in 2018 inmiddels zijn 8ste levensjaar is ingegaan.