Deze G63 AMG kost € 459.800,- en is BULLETPROOF!

Deze G63 AMG kost € 459.800,- en is BULLETPROOF!

Dat een hele dikke G-Klasse veel geld kan kosten wisten we al, maar KLASSEN heeft deze G63 AMG wel erg duur gemaakt…

Het bedrijf KLASSEN in Duitsland is gespecialiseerd in het ombouwen van auto’s, boten en vliegtuigen. Zo maken zij van ”normale” auto’s limousines en pantseren zij auto’s op de meest bizarre manieren. Deze G63 AMG heeft dan ook de naam ” BUNKER VR8” waarbij VR 8 dan weer voor de beveiligingsklasse staat. zie onderstaand schema.

Op het eerste oog is deze G63 niet te onderscheiden van een ‘’ normale ‘’ echter biedt deze BUNKER dus wel 360-graden bescherming met weerstandsklasse VR8 (voertuigweerstand 8), die alle beschermende maatregelen op de markt verkrijgbaar waren. Het voertuig is van alle kanten ongevoelig voor kogels van kaliber 7,62 x 54R mm / SC en 7,62 x 39 mm / BZ (aanvalsgeweren / afstand: 10m) en explosieven op de grond.

Wij gaan er van uit dat de gemiddelde Nederlander geen AMG met een dergelijke beveiligingsklasse nodig heeft, alhoewel met de huidige ”mocro-maffia” ook deze auto in Nederland nog wel eens van pas zou kunnen komen.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.