Waarom deze Ferrari LaFerrari Aperta nog nét iets specialer is

Waarom deze Ferrari LaFerrari Aperta nog nét iets specialer is

Huh? Wat? Dit zijn geen beelden van de PS5?

We kunnen begrijpen dat Ferrari even hoofdpijn kreeg toen het een paar kostbare LaFerrari Aperta’s moest verdelen over haar klanten. Geven we chef Gordon Ramsay er één? Ja, natuurlijk. De Amerikaanse Ferrari-verzamelaar David Lee? Hmm, niet helemaal zeker. Wat?! We hebben het wel over een eigenaar van een F40, een F50, een Enzo én een ‘normale’ LaFerrari. Waarom krijgt hij er dan geen?

Nou, het helpt blijkbaar als je als Batman leeft. In deze ‘half bibliotheek, half Romeinse tempel’ staat namelijk zo’n LaFerrari Aperta (inmiddels meer dan 7 miljoen waard) van een gelukkige klant. Het detailing-bedrijf Esoteric Fine Auto Finishing mocht zijn felrode exemplaar met de poetsdoek aanraken.

Een serieuze verzamelaar

De exclusieve garage – al kun je een 800 vierkante meter ruimte dat amper noemen – biedt ruimte voor de enorme collectie van deze ‘welvarende man’. Je aandacht gaat eerst naar de LaFerrari met zijn 950 pk sterke hybride V12. Daarna heb je pas door dat er ook nog zeker 7 andere Ferrari’s uitgestald staan, waaronder dus een F40 en een Enzo (!).

Maar de eigenaar is niet alleen fan van de wagens uit Maranello. Zo zien we ook een Dodge Viper ACR, Challenger SRT Hellcat, Porsche 911 R en een Giulia Quadrifoglio. Gezien ‘het stekje’ van de man, verwachten we dat er zich nog meer verstopt in de zijkamers.

Alsof je naar een spel kijkt

Helaas hebben we wél te maken met een verzamelaar, in de breedste zin van het woord: slechts een paar auto’s komen daadwerkelijk naar buiten. Maar goed, dat neemt natuurlijk niet weg dat ze perfect bijgehouden zijn. Zo lijkt de Aperta net uit een trailer van de laatste Gran Turismo te komen. Bekijk de video maar.

Bron: © Esoteric

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.