Deze Ferrari 812 van Novitec heeft een knallend interieur!

Deze Ferrari 812 van Novitec heeft een knallend interieur!

Regelmatig zien we de Ferrari F12 Novitec N-Largo voorbijkomen, maar de 812 Superfast heeft ondertussen ook een behandeling gekregen van Novitec. Ook deze auto draagt de naam “N-Largo”, een naam die Novitec geeft aan alle wide-body projecten.

En breed is ‘ie zeker, aan de voorkant zijn er wielkasten geplaatst die 7 centimeter breder zijn dan normaal, en achter is hij zelfs 14 centimeter breder geworden. De nieuwe onderdelen zijn van koolstofvezel gemaakt en je kan ervoor kiezen om ze ongelakt te laten, maar natuurlijk kun je ze ook laten voorzien van een matte of glanzende lak. Naast dat hij breder is geworden, zijn er ook nieuwe bumpers geplaatst. Nieuwe luchtinlaten op de motorkap helpen bij de koeling van de dikke V12, en de nieuwe achterspoiler zorgt voor genoeg downforce zodat je niet opstijgt. Om de Ferrari nog bruter te laten ogen is hij 35 millimeter verlaagd, en zijn er aan de voorkant 21 inch velgen geplaatst. Op de achteras zijn zelfs 22 inch velgen geplaatst.

Onder de motorkap is ook het een en ander veranderd. De 6.5 liter V12 heeft geen turbo’s, dus extra vermogen winnen kan lastig zijn. Toch is het Novitec gelukt om 40 PK extra te produceren, waardoor het vermogen op 830 PK en 751 Nm komt te liggen. Hiermee kan de 812 Superfast N-Largo van 0 naar 100 sprinten in slechts 2.8 seconden, en heeft hij een topsnelheid van 345 kilometer per uur.

Het interieur van dit exemplaar is excentriek te noemen. Gecombineerd met het rode exterieur moet het maar net je smaak zijn. Er is namelijk gekozen om het interieur te bekleden met paarse Alcantara. Gelukkig kun je helemaal zelf bepalen waarmee je interieur bekleed wordt als je er eentje samenstelt. Zou je voor paars gaan zoals bij dit exemplaar, of toch iets anders?

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.