Deze extreme Fiat 500 kan van jou zijn!

Deze extreme Fiat 500 kan van jou zijn!

Bij een Fiat 500 denk je aan een klein en schattig autootje dat ideaal is voor in de stad. Snelle prestaties levert ‘ie niet en dat is ook niet nodig. Giannini dacht daar anders over en creëerde dit monster: de Giannini 350GP4.

Natuurlijk kun je ook een Abarth 595 nemen als je een hete variant van de 500 wilt, maar met 180 PK is het alsnog niet de snelste kleine hatchback. Voor liefhebbers van extreme auto’s heeft Giannini de Fiat 500 aangepakt. Zoals je al ziet is de auto een stuk breder geworden. Twee jaar geleden kwam Giannini al met een extreme Fiat 500, die over een 1.7 liter motor uit de Alfa 4C beschikte met 350 PK. In dit exemplaar lag de motor achterin en werden alleen de achterwielen aangedreven.

De nieuwe versie, die in productie gaat is iets tammer. De motor komt van de Abarth 595 en blijft voorin liggen. De 350GP4 beschikt over 300 PK en 350 Nm koppel, en dit vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd.

Ten opzichte van de vorige versie kan de achterbank nu gewoon blijven, tenzij je ervoor kiest om een volledige rolkooi te laten plaatsen. Krijg je het al warm van deze extreme Italiaanse hot-hatch? Je moet er snel bij zijn, er zullen slechts 100 exemplaren gebouwd worden. Voor ongeveer 130.000 euro heb je er een.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.