Deze elektrische Porsche heeft 600 pk en laadt op in een kwartier!

Deze elektrische Porsche heeft 600 pk en laadt op in een kwartier!

Elektrische superwagens, ze komen niet alleen meer uit de stal van Tesla. Ook Porsche bewijst dat nu met de Mission E. Dat is een volledig elektrische sportwagen die met een volle batterij 500 kilometer ver rijdt.

7hwy5zvbe2rd

Met de Mission E kan Porsche zijn voet zetten naast de Tesla Model S. De elektrische superwagen heeft twee motoren die maar liefst 600 pk leveren en haalt 100 km/u   in minder dan 3,5 seconden. De topsnelheid klokt af op 250 km/u. Zelfs met een sportieve rijstijl zou je 500 kilometer ver moeten geraken met een volle batterij.
ufoyczsb57az
Opladen duurt bovendien geen uren meer: in een kwartier is de batterij voor 80 procent gevuld, zodat je nog eens 400 kilometer verder kunt rijden. Het 800 volt ‘Porsche Turbo Charging’-systeem zou daarmee nog sneller zijn dan de Superchargers van Tesla. Volkswagen, het bedrijf boven Porsche, plant tussen nu en 2020 nog zeker 20 elektrische of plug-in hybrideauto’s. Helaas: deze Porsche is voorlopig nog maar een concept. De kans dat de prijs van de Mission E  boven de 100.000 euro ligt, is reëel.
d2vyy6fbeszb 5tuyn3qbmgmt

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.