Deze Dodge Challenger Hellcat “Cerberus” kan van jou zijn!

Deze Dodge Challenger Hellcat “Cerberus” kan van jou zijn!

Je ziet ze niet vaak in Nederland, onder andere de torenhoge BPM doet deze Amerikaan de das om. In Duitsland is echter iets meer aanbod, en daar zit deze opgefokte Hellcat ook tussen.

Geigercars, een Duitse dealer die Amerikaanse auto’s aanbiedt, heeft nu een Dodge Challenger Hellcat in de verkoop staan. Deze is echter niet helemaal standaard, ook al is het standaard vermogen niet misselijk. Origineel produceerde de V8 die voorin ligt 717 PK en 880 Nm, zo vanuit de fabriek. Geigercars heeft dit exemplaar zelf aangepakt met nog meer vermogen tot gevolg.

Om dit vermogen te kunnen verwerken is er een sterkere cardanas geplaatst. Deze moet namelijk 890 PK en 1020 Nm naar de achterwielen sturen! Standaard sprint de Hellcat in 3.7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, en heeft hij een topsnelheid van 300 kilometer per uur.

Dat is een goede snelheid om met de “Cerberus” over de autobahn richting Nederland te blazen! Dit monster staat namelijk te koop. Voor 108.403 euro kan ‘ie van jou zijn, moet je hem nog wel even invoeren. Daar zal de overheid vast blij mee zijn.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.