Deze dikke Multivan heeft een Porsche motor!

Deze dikke Multivan heeft een Porsche motor!

Wat lekker zeg, een volledig zwarte Volkswagen Multivan op een flinke set wielen. Maar naast zijn brute uiterlijk heeft deze bus nog wat extra’s. Dit is namelijk niet zomaar een Multivan, we kijken hier naar de TH2.997 van TH Automobile. De naam geeft al wat weg.

Er staat namelijk “997” in de naam, en waar kennen we dat van? Juist, van de Porsche 911 997. Deze wagen die is gebaseerd op een Volkswagen Multivan is namelijk door TH Automobile uitgerust met de aandrijflijn van een Porsche 911 Turbo! Boven de achteras is een 3.6 liter boxer turbo geplaatst, en die zorgt ervoor dat er 580 PK naar de achterwielen wordt gestuurd. Als dat nog niet genoeg is, kun je ervoor kiezen om het vermogen op te schroeven tot wel 800 PK! Het vermogen wordt via een handgeschakelde zes-bak naar de achterwielen gestuurd, vierwielaandrijving is ook mogelijk als je dat wat te eng vindt.

In het interieur vinden we de standaard Multivan samenstelling: drie zitrijen waarvan de middelste achterstevoren is geplaatst. Het dashboard daarentegen bestaat uit een mix van Volkswagen en Porsche onderdelen. Het stuurwiel en het instrumentencluster komen rechtstreeks uit een Porsche 911. En net zoals bij Porsche is de ontsteking links van het stuur geplaatst.

Qua prijs zal het wel wat boven die van een standaard Multivan zijn, het heeft TH Automobile namelijk ruim 250.000 euro gekost om dit monster te bouwen. Gelukkig is de vraagprijs wat lager: voor 139.800 euro kan ‘ie van jou zijn!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.