Deze Bugatti Veyron wordt binnenkort wellicht vernietigd!

Deze Bugatti Veyron wordt binnenkort wellicht vernietigd!

Welkom in Zambia!

Wanneer een Bugatti Veyron wordt gespot in steden zoals Monte Carlo zorgt dit niet voor veel opschudding, hetzelfde kunnen we niet zeggen wanneer zo’n zelfde hypercar wordt geïmporteerd in het veel armere Zambia. Sociale media ontplofte toen de lokale bevolking foto’s plaatste van de aankomst van de Veyron. Het verhaal heeft echter een veel minder euforische wending genomen, gezien het feit dat de auto nu in beslag is genomen door de Drug Enforcement Commission (DEC) van Zambia.

De commissie onderzoekt of de Veyron van $2,8 miljoen – een van de duurste auto’s die ooit in Zambia werd geïmporteerd – in strijd is met de witwaswetgeving. Als dat zo is, zou de auto hetzelfde lot kunnen ondergaan als een Ferrari LaFerrari die enkele jaren geleden in Zuid-Afrika dreigde te worden vernietigd toen de eigenaar de vereiste importprocessen niet had gevolgd. “Following the concerns raised, the commission is making follow-ups to ensure the purchase of the motor vehicle is not in breach of any money laundering laws,” aldus DEC woordvoerder Theresa Katango.

Kijkend naar de foto’s, kunnen we opmerken dat het hier gaat om een Bugatti Veyron Sang Noir waarvan er slechts 12 zijn gemaakt. De Veyron is geïnspireerd door de Bugatti Type 57S Atlantic, volgens kenners een van de mooiste Bugatti’s ooit uit de jaren ’30. De Sang Noir heeft gitzwart lakwerk, deels zwart gespoten velgen en donkere koplampen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.