Deze Bugatti Veyron kost je slechts $125.000,-!

Deze Bugatti Veyron kost je slechts $125.000,-!

Het slechte nieuws? Het is geen Bugatti Veyron…

Terwijl de Franse autobouw de laatste hand legt aan de Bugatti Chiron Super Sport 300+, kun je op goedkope wijze de Bugatti-club betreden als je nog ergens $125.000,- hebt liggen. Een man uit Florida verkoopt de replica van de Veyron voor het bovengenoemde bedrag, en de Craigslist-advertentie legt uit dat de ombouw zeker $90.000,- heeft gekost. De donorauto? Een Mercury Cougar.

Ter zake, een 2002-model dient als donor voor deze replica en moet het doen met een 2,5-liter V6 in plaats van een 8,0-liter W16. De airconditioning werkt nog steeds, de “rear wing retracts just like the real one” en de uitlaat wordt in de advertentie beschreven als “throaty and strong”. Een aangepaste autoverzekering bij Haggerty is ook inbegrepen, met een overeengekomen waarde van $120.000,-.

Ook qua interieur is er de nodige moeite gedaan om deze te laten lijken op die van een echte Veyron. Pluspunt is dat je nu zelfs drie passagiers mee kunt nemen. Minpunt is dan weer dat het interieur geruime tijd niet lijkt te zijn schoongemaakt. De advertentie kun je hier bekijken.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.