Deze Bugatti kost 11 miljoen euro!

Deze Bugatti kost 11 miljoen euro!

In de jaren 30 van de vorige eeuw bouwde Bugatti de Type 57 SC Atlantic. Slechts 4 exemplaren werden er gebouwd. Nu komt Bugatti met de “La Voiture Noire”, een moderne variant van de Type 57.

De “La Voiture Noire” is niet bedoeld voor op het circuit, nee, het gaat bij deze auto om comfort en pure kracht. Met die kracht zit het sowieso wel goed, hij is namelijk gebaseerd op de Chiron. De 8 liter W16 quad-turbo produceert 1500 PK en 1600 Nm koppel. De topsnelheid is officieel niet bekend, maar deze unieke wagen zal wel soortgelijke prestaties leveren als de Chiron.

Qua design zijn er wel een paar dingen die veel weg hebben van de Type 57, zoals de lijn die door het midden van de auto loopt (waar de ruitenwisser deel van uitmaakt). Ook zien we op beide wagens enorme wielkasten achter.

Waar er 4 exemplaren van de Type 75 zijn gebouwd, zal deze Bugatti een unieke wagen zijn. Bugatti’s zijn sowieso al duur, laat staan een uniek exemplaar. De Bugatti La Voiture Noire kost namelijk 11 miljoen euro exclusief belastingen! Het kost wat, maar het is ook wel echt een meesterwerk.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.