Deze BMW Z4 30i is net even wat sneller

Deze BMW Z4 30i is net even wat sneller

Normaal gesproken gaan tuners maar al te graag aan de slag met het dikste model van een auto, maar DTE Systems pakt het wat anders aan. Zij hebben de Z4 30i sDrive aangepakt.

Geen zescilinder in deze auto dus, maar een viercilinder. DTE Systems heeft een pakket gemaakt voor de 258 PK en 400 Nm sterke 2 liter motor, waardoor het vermogen op 282 PK en 466 Nm koppel komt te liggen. Een kleine winst van 24 PK en 66 Nm dus, maar ook de gasrespons is met 10 procent toegenomen, waardoor de auto nog sportiever aanvoelt tijdens het rijden.

Het vermogen is te regelen met een app op je smartphone, waarbij je kunt kiezen uit Dynamic, Sport of Efficiency. Met het extra vermogen kan de Z4 in ongeveer 5.4 seconden van 0 naar 100 accelereren. Het tuningspakket is te verkrijgen voor slechts 229 euro, en is vanaf heden beschikbaar voor de Z4 30i sDrive.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.