Deze BMW X5 is voorzien van wat extra’s

Deze BMW X5 is voorzien van wat extra’s

Een tijdje terug kwam er een speciale Audi RS7 voorbij. De Audi beschikt over bepantsering zodat je veilig zit wanneer iemand besluit om op je te schieten. Maar wanneer je meer een BMW-fan bent en graag in een SUV rijdt, is er nu de BMW X5 VR6.

De X5 die we hier zien heeft een bepaalde uitstraling. Een zwarte auto met een zwaailicht op het dak en in de grille. Daar moet wel iets speciaals aan zijn. De naam VR6 betekent niet dat er een prachtig klinkende Volkswagenmotor in ligt, maar staat voor het niveau van bescherming dat deze X5 biedt. VR6 is een extreem hoog niveau als het gaat om bescherming tegen vuurwapens en explosieven. Zo zal je niks overkomen als er met een AK-47 op de auto geschoten wordt. Ook is de X5 bestand tegen 15 kilo dynamiet op een afstand van 4 meter.

Er kan nog wel eens een handgranaat onder de auto rollen, ook dat heeft geen effect op de X5. Zelfs de brandstoftank kan eventuele kogelgaten zelf dichten. Uiteraard zijn de ruiten en de banden ook kogelwerend. Toen de BMW X5 ontwikkeld werd, werd er al nagedacht over eventuele extra bescherming. Vandaar dat je niet veel verschil ziet ten opzichte van een normale X5. Wel heeft de bepantsering een hoop extra gewicht toegevoegd. Vandaar dat de bekende 4.4 liter V8 met 530 PK en 750 Nm onder de kap ligt. Daarnaast zijn de remmen en het onderstel ook aangepast voor het extra gewicht.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.