Deze BMW M850i heeft meer vermogen dan de M8 Competition!

Deze BMW M850i heeft meer vermogen dan de M8 Competition!

De M850i-versie van de BMW 8-serie is al behoorlijk krachtig met zijn 530 pk en 750 Nm koppel onder de kap. Zoals je weet heeft M-divisie van BMW dit nog verder opgevoerd met de release van de M8 en M8 Competition, die respectievelijk 600 en 625 pk produceren. Dit zijn de twee krachtigste 8-serie die je van BMW kunt krijgen, maar als je bereid bent om aftermarket te gaan, biedt de Duitse tuner Dähler een nóg krachtigere auto.

Zie hier de Dähler Competition Line, de krachtigste 8-serie die we tot nu toe hebben gezien. De M850i van Dähler is nog krachtiger dan de 8-serie die Manhart Performance onlangs heeft onthuld, en is uitgerust met een vermogensverhogingsniveau 1-kit, die een vermogen levert van 636 pk en een koppel van bijna 850 Nm. Alsof dat nog niet genoeg is, zegt Dähler te werken aan een vermogensverhogingsniveau 2-kit, die nog meer vermogen uit de 4,4-liter twin-turbo V8 zal trekken. Ze halen ook de begrenzer er voor je af, waardoor de topsnelheid nu ligt op 300 km/h.

Je zult overigens niet alleen het extra vermogen kunnen voelen wanneer je het gaspedaal intrapt, je kunt het ook horen. Dat komt omdat Dähler tevens een roestvrijstalen uitlaatsysteem heeft ontwikkeld voor het nodige geluidswerk.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.