Deze BMW M5 Shooting Brake is geen verkeerde ‘laatste rit’, toch?

Deze BMW M5 Shooting Brake is geen verkeerde ‘laatste rit’, toch?

Mocht die verlengde ‘Tesla-lijkwagen’ niet echt je ding zijn

Alsof het nog niet vreemder kon, gaan deze foto’s rond op het internet. Na de nogal ongebruikelijke Tesla met ‘ruime kofferbak’ heeft dit keer een performance-model van BMW een langer achterwerk gekregen. Nee, we hebben het niet over de nieuwe BMW M3 Touring (al is dat ook geen misselijke optie) maar over een BMW M5 Shooting Brake. We leggen het even uit.

In de Grieke hoofdstad Athene verdraaide ze bijna hun nek voor dit bijzondere BMW-model. Het lijkt te gaan op de E60-generatie van de sportieve ‘5-er’. Opmerkelijk is dan wel dat de eigenaar juist voor de ‘übersedan’ als basis koos, want een vijfdeurs touring-variant rolde destijds ook uit de fabriek.

BMW M5 met verlengd achterwerk

De Duitse lijkwagen is nog redelijk herkenbaar. Zo bleven de originele bumpers, spiegels en grilles zitten, en behoudt de 5-serie haar ‘quad tailpipes’. Zelfs de 19-inch lichtmetalen set mocht eronder blijven. Uit de (grotendeels onscherpe) foto’s kunnen we uitmaken dat de eigenaar in ieder geval genoeg tijd over had. De zelfontworpen achterkant was nodig om de enorme glaspanelen te kunnen zetten. Het glas is daarnaast flink getint.

Of de rouwauto motorisch aangepakt werd, is niet zeker. Maar ook standaard is de BMW M5 E60 geen slak. Het atmosferische 5.0-liter V10 blok levert ruim 500 pk en 520 Nm koppel, en doet dat ook met een geliefde brul. Maak je geen zorgen over te laat op locatie komen. Binnen 4,4 seconden rijdt hij van 0 naar 100 km/u. Binnenkort een sprintrace tussen deze M5 en de Tesla?

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!