Deze BMW M4 kost je slechts €33.850,-!

Deze BMW M4 kost je slechts €33.850,-!

En dan te bedenken dat de BMW M4 een vanafprijs heeft van €126.578,-.

Eerder deze week schreven over de goedkoopste Mercedes-Benz C63 AMG van Nederland. Het betrof een C63 AMG met hier en daar wat schade, waardoor de vraagprijs slechts €21.800,- bedroeg. Hier kregen wij zoveel reacties op, dat wij op zoek zijn gegaan nog meer zogenoemde ‘opknappertjes’. Al snel kwam we uit bij een tweetal BMW M4’s, beide met Competition Package.

De eerste betreft een Nederlandse BMW M4 in het grijs en met slechts 8260 kilometer op de teller. Vraagprijs? €67.500,-. Schade? Naast de zichtbare schades aan voorbumper, koplamp en motorkap is ook de radiateur stuk en moeten er nieuw airbags geplaatst worden. Verder lijkt de schade mee te vallen en is de M4 lekker aangekleed.

Het tweede exemplaar is er iets slechter aan toe… Het betreft een Amerikaans exemplaar met de nodige schade aan voor- en achterkant en ook lijkt de achteras niet helemaal meer recht te staan. Het goede nieuws? De motor – met slechts 2853 kilometer op te teller – zou nog moeten lopen. De vraagprijs voor deze M4 ligt op €33.850,-.

BMW M4 Competition
De BMW M4 levert standaard een vermogen van 431 pk en 550 Nm koppel, maar met het M Competition Package ligt dit op een dikke 450 pk. Dankzij extra motorvermogen, een specifiek afgestemd adaptief M onderstel, nieuwe afstelling van de Dynamische Stabiliteits Controle, het actieve M sperdifferentieel en de 20-inch lichtmetalen M wielen is de M4 zo meer op performance gericht. Het specifiek afgestemde adaptieve M onderstel zorgt voor optimaal contact met het wegdek, meer tractie en wendbaarder rijgedrag. Het sportieve karakter wordt verder onderstreept door de BMW Individual hoogglans Shadow Line met uitgebreide omvang, die zich uitstrekt van de grille via de kieuwen tot de modelaanduiding in hoogglans zwart, en in de zwart verchroomde uitlaat een passende afsluiting vindt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.