BMW E30 M3 met 625 pk V10 van de M5 kost je een vermogen

BMW E30 M3 met 625 pk V10 van de M5 kost je een vermogen

Het V10-blok van de 5-serie maakt het best krap onder de motorkap

De E30 BMW M3 is een favoriet onder autoliefhebbers. De balans in vermogen en wendbaarheid maakt het een perfecte rijdersauto, en volgens sommigen ook dé sportauto van de jaren 90. Je zou het dan ook gedurfd kunnen noemen om aan dit pareltje uit München te zitten.

Tóch kon Renner Project, een tuner uit Miami, zich niet inhouden en combineert de E30 met een V10-blok. De tien-cilinder in kwestie komt van een andere legende uit Beieren; het S85-blok van een 2008 E60 BMW M5. We horen het geschreeuw van de V10 al in ons hoofd.

De S85 V10 is natuurlijk niet alleen bekend door zijn geluid, maar misschien ook door zijn ‘kwetsbaarheid‘. Maar goed, de V10 overstemt de gedachten in je hoofd over het gevoelige blok. En ook de prestaties helpen hierbij: het S85-blok is vier keer krachtiger dan de originele E30 M3, met maar liefst 625 pk dat uit het blok wordt geperst. Renner ‘bekeek eens goed’ het atmosferische 5.0-liter blok hiervoor. En dit deed niet alleen motorisch.

Origineel, maar ook weer niet

De garage uit Miami houdt ook rekening met de gevolgen van zo’n sterke motor, en maakte aanpassingen aan de vering én constructie van het chassis. Wel handig, gezien de V10 uit de M5 – BMW gaf de M3 een vier-cilinder – een hoop extra kilo’s met zich meebrengt.

Het verassend originele (OEM) interieur van de M3 verklapt niet dat er veel gedaan is aan de auto. De E30 voelt standaard, en dat is binnenin grotendeels het geval. De BMW heeft een iets moderner instrumentenpaneel met de correcte toerentallen bijvoorbeeld. Het geluidssysteem komt dan weer wel van Renner.

De M3 oogt nog best ‘klassiek’. Aan de buitenkant is dat wat duidelijker te zien; flinke 18-inch ‘aero-disc‘ velgen met Yokohama banden trekken de aandacht.

Ruim drie ton voor een M3

Renner schaamt zich zeker niet voor het kostenplaatje. Wie zo’n M5-geïnspireerde E30 M3 wilt rijden, moet diep in de buidel tasten; ze vragen er omgerekend 350.000 euro voor. Natuurlijk is dit een bizarre prijs, maar het is tof om te zien hoe de E30 M3 zo ‘onopvallend’ aangepakt kan worden. Deze bijzondere BMW stond vorige week op de SEMA-beurs.

Bron: © Larry Chen / YouTube

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.