Deze Audi S8 met 1.200+ pk zoekt een nieuwe eigenaar

Deze Audi S8 met 1.200+ pk zoekt een nieuwe eigenaar

Volgens de eigenaar is het ‘de snelste en krachtigste ter wereld’

Als je de definitie van een ‘sleeper car’ opzoekt in het woordenboek, komt deze Duitse sedan aardig in de buurt. Met ruim 1.200 pk onder de kap zou deze Audi S8 de krachtigste ter wereld zijn. Het V8-blok van de ‘supersedan’ kreeg daarvoor flinke upgrades waardoor de auto nu dus meer dan 1.200 pk en 1.300 Nm koppel produceert. Wow!

Volgens de verkoper gaat het om ‘de snelste Audi S8 ter wereld’. Natuurlijk kan iedereen dat beweren, maar de cijfers liegen er niet om. De 100-200-tijd ligt op slechts 3,9 seconden, en binnen 8,1 seconden beweegt het naaldje al van 200 naar 300 km/u. De gemiddelde supercar heeft daar soms moeite mee. Een klein dingetje: de Audi slurpt dan graag benzine met een octaangehalte van 100 of meer.

Onderdelen van een RS7

De Audi S8 is natuurlijk niet heel standaard meer. Madness Motorsport was de grootste leverancier van onderdelen. Zo heeft het nieuwe uitlaatspruitstukken, nieuwe brandstofpompen, een nieuwe intercooler, een luider uitlaatsysteem, een watermethanol-injectie én twee nieuwe turbos’s. Om dat ‘schip’ af te remmen, zitten er ook keramische remmen van de Audi RS7 onder.

De krachtige S8 is volgens de beschrijving nog in ‘mint condition’. De verkoper vindt 65.000 euro voor zijn sedan daarom geen verkeerde prijs. Oh ja, de Audi moet je dan wél ophalen in Bulgarije. Kun je hem gelijk goed doortrekken op de snelweg. In ieder geval op de Duitse Autobahn.

Via Topgear

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!