Deze Audi RS7 heeft bijna 1000 pk!

Deze Audi RS7 heeft bijna 1000 pk!

De 4,0-liter twin-turbo V8 van de Audi RS7 levert standaard een vermogen van maar liefst 600 pk bij 6.000 tpm, samen met een dreigend koppel van 800 Nm bij 2.050 tpm. Goed voor 0 naar 100 km/h sprintjes in 3,4 seconden!

Klinkt leuk allemaal, maar het kan natuurlijk altijd beter. In een aantal gevallen zien we dat tuners een aantal subtiele visuele aanpassingen aanbrengen om de auto net een beetje netter te maken, terwijl andere tuners zo ver gaan dat ze het vermogen zodanig opkrikken door veel originele componenten te vervangen.

Laten we eens kijken hoe in totaal vier Duitse bedrijven samenwerkten om deze Audi RS7 naar een geheel nieuw niveau te tillen, zowel visueel als qua prestaties. Ten eerste slaagde een tuner met de naam Nebulus erin om een ​​meedogenloze hoeveelheid vermogen uit de twin-turbo V8 te halen. Met wat hulp van de mensen van HGP Turbonachrüstung GmbH levert deze RS7 nu 962 pk en maar liefst 1250 Nm koppel!

Om deze verbijsterende upgrade te realiseren werd de ECU van de RS7 aangepast en werd de topsnelheidsbegrenzer verwijderd. Qua hardware kreeg de inlaat van de motor een nieuw filter, werd een grotere luchtinlaat gerealiseerd inclusief een open luchtfilter en aangepaste turbo’s

De prestaties? Die zijn helaas niet bekend… 0 naar 100 km/h in minder dan 3 seconden? Een topsnelheid van +330 km/h?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.