Deze Audi RS6 Avant Mansory in Daytonagrijs is een kijkje waard

Deze Audi RS6 Avant Mansory in Daytonagrijs is een kijkje waard

In deze bijzondere uitvoering is het zeker niet ‘weer een RS6’

Hoewel de Audi RS6 inmiddels een ‘zekerheidje’ tussen de performance-wagens is geworden, blijft het Duitse kanon met grote achterbak een mooie verschijning. Dat mag je al helemaal zeggen van deze Mansory-variant, die recent op de foto mocht. Deze Audi met brede schouders, gouden stickers én lage kilometerstand staat nu te koop.

Audi RS6 Mansory bij een Nederlandse dealer

De stationwagen kwam in oktober van 2021 uit de fabriek, en heeft sindsdien slechts 5.800 kilometer op de teller kunnen zetten. Gelukkig is hij stilstaand nét zo indrukwekkend. Mansory gaf het namelijk 22-inch velgen en een speciale Daytona Grey lak, die je aandacht meteen pakken.

Binnen en buiten zie je het werk van Mansory terugkomen: binnen kun je overal carbon verwachten, en de stoelen zien er nóg comfortabeler uit. De zwarte Valconalederen zetels met honingraat-stijl passen bij de uitstraling van de auto. Het exterieur van de Audi krijgt de bekende streep van voor naar achter, dit keer in metallic goud. Ook de remklauwen zijn in het goud.

Indrukwekkende cijfers

De prestaties maken de RS6 natuurlijk zo populair. Een (overigens stevig gechipte) 4.0-liter V8 benzinemotor brengt de familiewagen met nu 802 pk en 1049 Nm koppel in beweging. Standaard ligt de topsnelheid op 250 km/u, maar gelukkig mag je door het Dynamic Plus-pakket van Audi doortrappen tot 305 km/u. Een sprint van 0-100 doe je dan ook in ogenblikje; 3,6 seconden.

Al helemaal verliefd op deze uitvoering? De Audi RS6 Avant, met Mansory-pakket én nog frisse motor, mag voor 347.950 euro opgehaald worden bij VD Akker.

Bron: © VD Akker

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!