Deze Audi R5 met 470.000+ km staat (weer) te koop

Deze Audi R5 met 470.000+ km staat (weer) te koop

Het MPV-model dat Audi zelf nooit maakte, kan nu van jou zijn

Niet alleen op Marktplaats vind je interessante projecten, ook Facebook Marketplace trakteert ons wel eens op een unieke auto. Zo ook deze blauwe ‘Audi-bus’ van Richard. De oplettende lezer zal hem misschien nog herkennen van een paar jaar terug. Verrassing! Hij staat nog steeds te koop.

Voor wie hem niet kent, het is geen Audi R5. Die combinatie heeft het Duitse merk (nog) niet gebruikt in ieder geval. Nee, je kijkt naar een Seat Alhambra met ambities om een Audi te worden. Richard wilde niet twee dezelfde auto’s voor de deur, en liet zijn andere Alhambra dus ombouwen naar een ‘Audi-MPV’. Hiervoor nam hij het een en het ander van een Audi, én trok hij zelfs het remsysteem van een Porsche eraf.

Seat Alhambra met Audi-neus

In 2018 zette hij zijn ‘Audi-bus’ al te koop voor 14.500 euro. Daar mag je inmiddels ruim 11.500 euro vanaf halen. De Seat uit 2006 heeft inmiddels een flinke 469.000 kilometer op de teller geploeterd, maar dat is eigenlijk amper te zien. Momenteel staat de Seat Alhambra (met geldig kenteken!) te koop in Zaandam.

Wie deze zelfbenoemde Audi R5 zijn verdiende liefde wil geven, krijgt geen misselijke wagen. Onder de kap ligt een 2.0-liter TDI die, volgens de advertentie, 200 pk levert. Richard rijdt nu trouwens wederom een Alhambra, met vierwielaandrijving en een 400 pk sterke TDI-blok. Al heeft deze dan wel een ‘normale neus’ van Seat.

UPDATE: De verkoper heeft de prijs van de Seat ‘Audi’ Alhambra inmiddels verhoogd naar 6.000 euro. Misschien een teken om tóch snel een bod te doen?

Deels via © TopGear

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.