Deze Aston Martin DB11 is een zalige eenling

Deze Aston Martin DB11 is een zalige eenling

Aston Martin DB11 Henley Royal Regatta

Laat het maar aan de personaliseringsafdeling over om een prachtauto neer te zetten. Pak aan, twijfelaars!

De DB11 is een apart geval. Daar waar Aston Martin’s veelal poëtisch worden beschreven in hun schoonheid, heeft de laatste Grand Tourer van de Britten ergens toch de boot gemist. Ondanks dat er een behoorlijke groep is——waar ik 100% bij hoor——die hem onwaarschijnlijk sjiek vindt ogen, geeft het meerendeel er minder om dan bij oudere DB’s. Tenminste, als ik mijn persoonlijke cirkel en delen van het internet mag geloven dan.

Aston Martin heeft dan ook het een en ander te doen om de wereld te overtuigen dat hun DB11 wel degelijk een fraaie vertoning is. Facelifts hebben in dit geval geen zin, dus grepen ze hun personaliseringsafdeling, Q by Aston Martin, bij de nek om er een ietwat pikante draai aan te geven.

Wat volgde was een DB11 die ter ere van misschien wel de meest prestigieuze roeiwedstrijd werd omgebouwd: de Henley Royal Regatta. Wat nu zo mooi aan deze link-up is, is dat hij niet alleen klopt omdat beide partijen doorgewinterde Britse begrippen zijn. Qua doelgroep zitten ze namelijk ook aan het juiste adres. Het is namelijk de oudste roeivereninging op aarde die de wedstrijd organiseert, waarvan——na een kleine speurtocht op Google——blijkt dat ze over aardig wat geld beschikken.

Goed, maar hoe precies zorg je ervoor dat een dergelijk publiek onder de indruk van je wagen raakt? Allereerst door er eens een opvallend likje verf overheen te kwakken. Op deze DB11 van Q vinden we zodoende een diep rood, die Aston Martin zelf Diavolo Red noemt. Als de duivel dus, maar laat dit te sfeer niet verpesten. Satan heeft namelijk meer voor de aanschouwer in petto. Zo is er het satijn zilveren dak, dat samen met een set zwarte velgen voor een gruwelijk contrast zorgen. Daarnaast plakte Q er redelijk wat extra carbon op, bijvoorbeeld op de diffuser, zijschorten en de voorspoiler. Tenslotte kreeg de binnenzijde eenzelfde “overhaul”, en zien we daar nu dus vooral de kleuren rood en zwart, wat een fraai totaalplaatje creeërt. Motorisch veranderde er niets, al was dat met die monsterlijke 608 pk sterke 5,2-liter twin-turbo V12 ook niet echt nodig.

Onze rijtest check je hier.

Aston Martin DB11 Henley Royal Regatta

Aston Martin DB11 Henley Royal Regatta

Aston Martin DB11 Henley Royal Regatta

Aston Martin DB11 Henley Royal Regatta

Aston Martin DB11 Henley Royal Regatta

Aston Martin DB11 Henley Royal Regatta

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.