Deze Alfa Romeo van €275.000 zie je weinig!

Deze Alfa Romeo van €275.000 zie je weinig!

Op Hart voor Auto’s delen we wel eens vaker zeer exclusieve modellen, maar dit groene monster is net zo zeldzaam als bijvoorbeeld de Bugatti Chiron line-up (verwachte totale productie van slechts 500 exemplaren). En voor die ‘standaard’ Chiron moet er al gauw €3 miljoen op je bankrekening staan. Deze Alfa Romeo van €275.000 zie je weinig, maar werd verassend genoeg afgelopen week vastgelegd bij het lokale tankstation. De groene platen wijzen erop dat deze Giulia GTAm ergens bij een dealer in Nederland staat. Mocht je nog op zoek zijn naar een bloedsnelle Italiaan, dan is nu dus je kans!

Alfa Romeo, GTAm, spot, green, zeldzaam
Bron: Yuran Kouwehoven

Alfa Romeo onthulde al in 2020 hun exclusieve versies van de Giulia. De GTA-variant kan met haar 2.9L Bi-Turbo V6 rekenen op 540PK (30PK meer dan de standaard Giulia), en is daarbij wat kilo’s afgevallen om in totaal zo’n 100 KG lichter te zijn dan de Giulia Q. De Giulia GTAm doet hier een schepje bovenop; de straatlegale racevariant van de GTA mist weliswaar de achterbank, maar krijgt dan weer wel een rolkooi én tweetal racestoelen (inclusief zespuntsgordels). Aan de buitenkant heeft het een extremere uitstraling door koolstofvezel voorbumper en achtervleugel. Het gebrul uit het V6-blok is bruter gemaakt met een Akrapovic uitlaat-systeem. Tenslotte maakt een set wielkastverbreders deze Italiaan een stuk angstaanjagender in je achteruitkijkspiegel. Maar wat nog enger is, is het prijskaartje van deze GTAm.

Als je zo’n gelimiteerde Alfa Romeo weet te bemachtigen, betaal je al snel €230.000. En daar komt in Nederland nog een BPM over van minstens €45.000. Maar dan heb je wel iets unieks onder je kont!

Nog meer artikelen als deze lezen? Klik dan eens op onderstaande verhalen;

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.