Deze 745 PK sterke Golf is echt een monster!

Deze 745 PK sterke Golf is echt een monster!

Wie een snelle hot-hatch wil, doet er goed aan om voor een Golf R te kiezen. Met ongeveer 300 PK kom je goed vooruit en hij ziet er ook nog eens ongelooflijk dik uit. Voor HGP ging het niet snel genoeg, en dus voerden ze een transplantatie uit.

En wat voor eentje! Het is aan de buitenkant niet te zien, maar de 2 liter viercilinder werd eruit gebonjourd, en is vervangen door de 3.6 liter VR6 uit onder andere de Passat. Maar dat was nog steeds niet genoeg voor de tuner. Daarom hebben ze er nog even 2 turbo’s op aangesloten, waardoor het vermogen van deze Golf op een dikke 745 PK en 900 Nm koppel komt te liggen!

Met dit extreme vermogen komen uiteraard extreme prestaties, zo lanceert de hatchback in slechts 2.9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Een officiele topsnelheid heeft hij niet, maar hij gaat zo hard als je maar durft! De standaard DSG is te zwak voor dit vermogen, daarom beschikt de auto over de transmissie uit een Audi RS3. Ook zijn er carbon keramische remmen van Audi geplaatst voor extra remkracht.

Het mooie aan dit alles is, is dat hij te koop staat. Hij kan dus bij je op de oprit komen te staan. De huidige eigenaar heeft er veel geld in gestoken, en de vraagprijs is daar ook naar. Voor 69.950 euro is ‘ie van jou, alleen moet je hem dan nog wel importeren. De wagen staat namelijk in Duitsland.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.