Deze 1998 Toyota Supra heeft een vraagprijs van $499.999,-

Deze 1998 Toyota Supra heeft een vraagprijs van $499.999,-

Maar is dat daadwerkelijk de vraagprijs? Lees verder.

De vierde generatie Toyota Supra, en dan met name de Supra Turbo, is al jaren zeer gewild. En sinds de Supra bijna een jaar geleden zijn herintrede deed, zijn sommige Supra’s enorm in waarde toegenomen. Natuurlijk zijn die auto’s met soms zescijferige prijskaartjes in perfecte staat en met zeer weinig kilometers op de teller. Het is gemakkelijk om te zien waarom verzamelaars en liefhebbers er eentje in hun garage willen hebben. Maar hoe hoog kunnen die Supra-prijzen worden? Eerder dit jaar betaalde iemand $173.000,- voor zo’n Supra, destijds een nieuw hoogtepunt. Maar alle records zijn gemaakt om te worden verbroken en deze 1998 Supra Turbo wordt geadverteerd voor maar liefst $499.999,-.

De Supra Turbo in kwestie heeft slechts 37.257 mijl op de klok en dat is omgerekend nog geen 60.000 kilometer. Aangedreven door de gewenste 2ZJ-motor met dubbele turbo, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, heeft deze Supra een zilveren lakkkleur en een zwart lederen interieur. De heeft de afgelopen 15 jaar dezelfde eigenaar gehad en is uiteraard voorzien van de originele VIN-tags op alle carrosseriepanelen. Maar een half miljoen dollar? Is dat serieus?

Veel dealers verzekeren vaak hun auto’s, vooral de auto’s die zeldzaam zijn. Maar de dealerverzekering is alleen actief wanneer de auto in kwestie daadwerkelijk te koop staat en staat deze Supra dus waarschijnlijk voor een hoop geld te koop om hem verzekerd te houden. En als ze extreem veel geluk hebben, betaalt een of andere sukkel de vraagprijs.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.