Deze 1988 BMW M3 werd verkocht voor $250.000,-

Deze 1988 BMW M3 werd verkocht voor $250.000,-

https://youtu.be/kS4vkbXkW7M

Het is waarschijnlijk niet nodig om uit te leggen hoe belangrijk de BMW M3 (E30) was voor BMW én voor de hele auto-industrie. Een auto die het segment van de op prestatiegerichte auto’s totaal heeft veranderd en die tot op de dag van vandaag wordt geprezen om zijn dynamische capaciteiten.

Geen wonder dat een in top staat verkerende BMW M3 van het type E30, onlangs op een online veiling is verkocht voor meer dan driemaal de vanafprijs van een gloednieuwe BMW M4 Coupé. Volgens informatie van Bring A Trailer werd deze M3 uit 1988 nieuw geleverd aan de eerste eigenaar in Californië en bleef wisselde hij niet van eigenaar tot deze overleed. Tot 2010 werd de auto opgeborgen en af en toe gebruikt door zijn familie, om vervolgens te worden gekocht door de tweede eigenaar uit Missouri.

Het is onnodig om te zeggen dat alles in onberispelijke staat verkeert. Kijk maar naar de foto’s, zelfs onderdelen van de ophanging en de bodempanelen zien er als nieuw uit. Het interieur, de buitenkant en het motorcompartiment zijn ook vlekkeloos en de auto is voor het laatst onderhouden in april. Zoals je kunt zien en horen in bovenstaande video, ziet en klinkt de M3 praktisch net zo glorieus als de eerste dag.

De BMW M3 (E30) werd onlangs geveild voor $250.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.