Nieuws

Deze $1,2 miljoen Mercedes-AMG G63 is bulletproof

Een standaard Mercedes-Benz G-Klasse voelt al bijna onverwoestbaar aan. De stevige deuren, alles is hoekig en hard; het geheel voelt alsof het uit een solide stuk staal is gesneden. Toch weten we niet zo zeker of het kogels zou kunnen tegenhouden. Het bedrijf INKAS biedt een uitgerekte G63 die daar wél tegen bestand is.

De verlengde Mercedes-AMG G63 Limousine is heeft een pantser dat bestand is tegen 7,62 mm kogels en de explosie van een granaat overleeft. Zoals met de meeste van deze high-end gepantserde voertuigen gaan de upgrades veel verder dan alleen wat extra beplating en kogelwerend glas. Het interieur lijkt op een klein theater dankzij de 4K Ultra HD-televisie en Apple TV. De verstelbare stoelen zijn uitgerust met alcantara en de bar onder de tv heeft een koeler. De lichten in de hemel zijn instelbaar en bedoeld om echt zonlicht te simuleren. Al die luxe en bescherming kosten natuurlijk wel een flinke duit; $1,2 miljoen om precies te zijn.

26-jarige petrolhead in hart en nieren. Heeft oog voor detail. Social media content specialist. Is vooral actief achter de schermen en draagt de verantwoordelijkheid voor de Hart voor Auto's video's.