Deze 1080 pk Amerikaan achtervolgt mensen in Texas

Deze 1080 pk Amerikaan achtervolgt mensen in Texas

Waar ze bij de Nederlandse politie het vooral moeten doen met de Mercedes B-klasse en Vito (soms wordt een Audi A6 Avant ingezet), hebben ze nu deze 1080PK sterke Amerikaan voor achtervolgingen.

Al jaren is de 5.7L V8 Dodge Charger een duidelijke favoriet bij de Amerikaanse ‘dienders van de wet’. Met een (elektronisch gelimiteerde) topsnelheid van zo’n 240 km/h is deze benzinedrinker van vaste waarde tijdens achtervolgingen. Daarnaast blijkt het sterke frame, de uitgebreide motoruitvoeringen en de vierdeurs opzet ideaal in praktijk. Tijd voor uitbreiding, en dat zagen ze dus in ‘zijn broertje’. 

Challengertalk, ElPasoBob

Op het eerste oog een logische keuze voor de ‘high-speed chases’ op de Amerikaanse wegen. Deze Dodge SRT Challenger Hellcat brult (en jankt) met zijn 6.2L supercharged Hemi-V8 een inmiddels bekende toon. Daarnaast beschikt de Amerikaan in kwestie ook nog eens over het ‘Redeye pakket. Hierdoor produceert het, als je tenminste het rode sleuteltje gebruikt, een flinke 707PK.

Toch vraag je je af of de politie van Texas nou echt een ‘$80.000 Amerikaan’ gaat gebruiken voor de achtervolgingen. Vooral als je bedenkt dat deze al met een aantal verbeteringen naar de 1.080 paardjes is gebracht. Wij denken, eerlijk gezegd, dat het voornamelijk een marketingtruc is om jongeren bij de politie van Texas te krijgen. Maar goed, eigenlijk moeten we vooral blij zijn dat de politie in Texas nog steeds fan is van de verbrandingsmotor. In het specifiek deze 1080PK sterke Amerikaan!

Wil je nou nog meer verhalen lezen over bizarre auto’s, bekijk dan vooral eens deze artikelen:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.