[Foto’s & Video] Dit is de nieuwe Ford GT!

[Foto’s & Video] Dit is de nieuwe Ford GT!

Ford GT - www.hartvoorautos.nl

Vandaag opende NAIAS, de North American Internatiol Auto Show, haar deuren en het heetste nieuws kwam toch wel van de stand van Ford. Ford Performance Vehicles onthulde er namelijk de nieuwe Ford GT die vanaf 2016 geproduceerd gaat worden en welke meer dan 600 pk gaat leveren!

De eerst Ford GT was de Ford GT40 welke van 1966 tot 1969 de 24 uur van Le Mans won. Toen de Ford GT40 40 jaar werd in 2005 kwam Ford met de Ford GT en zag er qua design veelal hetzelfde eruit maar dan met in een moderner jasje. Deze Ford GT had een dikke V8 onder de kap, 5,4 liter groot en levert een vermogen 550 pk waarmee hij van 0 tot 100 km/h sprint, met de nodige wielspin, in 3,3 seconden. De topsnelheid van deze American Muscle ligt op 330 km/h en in Nederland werd er destijds slechts één Ford GT geleverd voor een prijs van € 245.300,-.

3.5 Liter EcoBoost V6 Twin Turbo
De nieuwe Ford GT gaat niet verder met de V8 maar moet het doen met een 3.5 liter EcoBoost V6 met twee turbo’s. Er wordt meer dan 600 pk uit dit blok gehaald dat is gekoppeld aan een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden wordt de nieuwe Ford GT voornamelijk gemaakt van aluminium en carbon fiber. Ook de opvallende deuren van de voorgaande Ford GT zijn niet meegenomen naar de nieuwe Ford GT, deze heeft nu vleugeldeuren.

Ford GT - www.hartvoorautos.nl

Ford GT - www.hartvoorautos.nl

Ford GT - www.hartvoorautos.nl

Ford GT - www.hartvoorautos.nl

Foto’s via Subaruwrxfan’s Car Channel

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.