Deense man leent Porsche van vriend, rijdt vervolgens 100 km/u te hard

Deense man leent Porsche van vriend, rijdt vervolgens 100 km/u te hard

De 42-jarige man reed ruim 100 km/u te hard, en zijn vriend verliest daardoor zijn Porsche.

Foto: © Paul Stephens

In Nederland ben je tegenwoordig een flink bedrag kwijt als je een paar kilometer te hard rijdt. Als je dat met idiote snelheden doet, kun je ook je rijbewijs gedag zeggen. Hiervoor hebben ze in Denemarken de regels daarom nog maar eens aangescherpt om wat extra boetegelden op te halen.

Een 42-jarige man uit Denemarken moest hier op vervelende wijze achterkomen. Hij rijdt namelijk 210 km/u (!) in plaats van de toegestane 110 km/u, en moet nu de cel in. Ook is zijn rijbewijs voor drie jaar ontnomen. Maar dat is nog niet alles.

Geleende Porsche

De man reed namelijk in een geleende auto – een peperdure Porsche 911 (993) – van een goede vriend. Al twijfelen we wel of die vriendschap nog even sterk is. De geleende Porsche is in ieder geval in beslag genomen en meteen verkocht. Pijnlijk!

De inkomsten gaan direct de staatskas in. In Denemarken geldt namelijk een strenge regelgeving voor ‘wegpiraten’. Zo kan de Deense politie in beslag genomen auto’s verkopen, als ze bijvoorbeeld met snelheden boven de 200 km/u gereden worden óf onder invloed bestuurd zijn.

Deze regels gelden ongeacht of de overtreder daadwerkelijk de eigenaar is. We hopen dat de twee nog steeds vrienden zijn!

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.