De wildste Golf 6R die je ooit hebt gezien: 820 pk!

De wildste Golf 6R die je ooit hebt gezien: 820 pk!

Golf 6 R

De 2 liter TSI motor van de Golf 6 R is door de turbo makkelijk tot een 300+ pk te tunen. Maar meer dan 800 pk, dat hebben we nog nooit meegemaakt!

Het bewijs hiervoor komt uit Turkije. Daar heeft deze knotsgekke eigenaar het voor elkaar gekregen om een 270 sterke Golf 6R te transformeren in een 820 pk sterke asfaltverslinder!

‘HOE DAN!?’ hoor ik je denken. Ga er maar voor zitten. Het volledige blok is uit elkaar geweest, nieuwe drijfstangen, nieuwe zuigers, grotere injectoren, een aangepaste tankpomp, een andere luchtfilter, intercooler inclusief buizen, downpipe en natuurlijk een jetser van een turbo! Voor de oorgasmes is er een Akrapovic-uitlaat gemonteerd en om de kanonskogel in de bochten aan het wegdek te laten plakken en remkracht te optimaliseren, zijn er semislicks gemonteerd! Waar een standaard Golf 6R in 5,5 seconden naar de 100 klappert, zijn wij benieuwd in welke oogverblindende snelheid deze rakker dat doet!

En deze Golf 6R kijkt heerlijk agressief met zijn carbon motorkap, frontsplitter en extra luchtschachten voor de intercooler. Jij gaat wel aan de kant wanneer deze (bijna) Nardo-grijze kanonskogel in je achteruitkijkspiegel opdoemt,  En alsof dat nog niet genoeg is, is het interieur ook nog heerlijk aangedikt met een opnieuw bekleed stuur inclusief carbon inleg en metertjes all over the place om alle vloeistoffen in de gaten te houden. Wie zie jij wel in deze gezinsvriendelijke-koppelbeul rijden?

Golf 6 R

Golf 6 R

Golf 6 R

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.