De widebody Audi RS6 van Don de Jong ziet er tóch iets anders uit

De widebody Audi RS6 van Don de Jong ziet er tóch iets anders uit

Het opvallende RS-model van de YouTuber lijkt nu eindelijk af te zijn

Het kan snel gaan in de auto-wereld. Twee maanden terug liet de 23-jarige YouTuber nog zijn ambitieuze project vol trots zien. Hij wilde namelijk ‘de dikste RS6 van Nederland bouwen’. Hij liet een nieuw omhulsel bouwen, en ook de velgen van de Duitse sportwagen bleven niet standaard. De RS6 werd daarvoor uitvoerig onder handen genomen door Duke Design.

In zijn eigen YouTube-video was te zien hoe de Duitse stationwagen bredere wielkasten, een andere motorkap en zelfs een extra spoiler had gekregen. De widebody Audi was destijds nog niet klaar, liet De Jong weten. Want het zou nog een aantal weken duren voordat de RS6 daadwerkelijk de weg op kon. De opvulling van de wielkasten verklapten dat al wel een beetje.

Het project van Don de Jong

Afgelopen weekend doken er online nieuwe beelden op van de RS6. Zo zou hij al onthuld zijn bij Duke Design (verwacht binnenkort dus een vlog) en werd hij ook op de openbare weg gezien door de enthousiaste ‘carspotters’. Wat zien we? De sportieve stationwagen heeft een aantal extra vleugeltjes en panelen gekregen. Vooral aan de voorkant zit het nu vol met koolstofvezel. En gelukkig zijn de wielkasten inmiddels gevuld met een set nieuwe velgen.

Wat vinden we van de Audi RS6?

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!