De VUHL 05RR is een echte track-weapon!

De VUHL 05RR is een echte track-weapon!

Mexico staat nou niet echt bekend om de productie van dikke wagens, maar met de VUHL 05RR gaan ze de strijd aan met de Ariel Atom, KTM X-Bow en Caterham! En deze straatlegale track-toy kan het ze nog moeilijk gaan maken ook.

VUHL is al een aantal jaren bezig met de ontwikkeling van deze auto. In 2013 kwamen ze met de VUHL 05, maar in 2016 werd de 05RR onthult op het Goodwood Festival of Speed. Nu, in 2019, hebben ze de productie-versie die we hier kunnen zien. De VUHL 05RR moet gaan concurreren met auto’s als de Ariel Atom. Extreem lichte auto’s met veel vermogen en een goede wegligging, de ideale auto voor op het circuit. En licht is deze auto zeker, hij is namelijk volledig van Carbon gebouwd. Zelfs de stoelen zijn volledig Carbon met vrijwel geen bekleding!

De motor die dit monster aandrijft is afkomstig van Ford. De 2.3 liter EcoBoost motor levert 400 PK en zorgt ervoor dat deze lichtgewicht in slechts 2.7 seconden van 0 naar 100 sprint! De topsnelheid bedraagt 255 kilometer per uur. Een helm wordt aangeraden, aangezien deze auto geen voorruit heeft!

Waar de opties voor een normale wagen gefocust zijn op comfort, is dat hier niet het geval. Beschikbare opties zijn onder andere slicks, een limited-slip differentieel, en speciale aanpassingen aan het stuurgedrag. Officiele prijzen zijn nog niet bekend, maar in Engeland kan je voor 95.995 Pond, omgerekend zo’n 109.000 euro, op verzoek een VUHL 05RR laten bouwen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.