De vijf beste superauto shows in Europa

De vijf beste superauto shows in Europa

Auto shows zijn een droomvakantie voor iedere auto gek. Alle mooiste auto’s in één plaats, een festival atmosfeer, een omgeving om met andere auto fans te kunnen communiceren, en het allerbelangrijkst, je favoriete auto’s in actie te kunnen zien.

Waar je ook in Europa woont, je bent nooit te ver weg van een goede auto show, van klassieke evenementen zoals het Goodwood festival of Speed, de Internationale Motorshow van Geneva en 100% Auto Live.

Als je wil toegeven aan je passie voor geweldige auto’s zijn er genoeg top shows om naar toe te trekken in Europa, en, om dingen zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een lijst samengesteld van de vijf beste shows van uit heel Europa.

De internationale motorshow van Genève, Palexpo, Geneve, Zwitserland

Deze show is een van de toppers Sinds het begin van deze eeuw, de internationale motorshow van Genève is een van de hoogtepunten van het jaar. Het heeft de reputatie om altijd het laatste nieuws te showen van de nieuwe fabricage van het jaar, en, conceptauto’s van de toekomst, hierdoor heeft deze show de functie als een neutraal terrein voor de autofabrikanten waar ze hun nieuwste producten kunnen laten zien.

The show van 2018 focust zwaar op de vooruitgang in de elektrische automobiel industrie, terwijl ze nog steeds benzine gedreven auto’s als paradepaardjes showen, zoals de Ferrari 488 Pista, McLaren Senna GTR en de Bugatti Chiron Sport. Dit jaar in deze show wordt het debuut verwacht van de Pininfarina PF-Zero en de Porsche 718 Cayman.

Goodwood Festival of Speed – Goodwood, West Sussex, England

De befaamde autoliefhebber de graaf van Richmond heeft dit evenement van een tuinfeestje voor een selecte groep autoliefhebbers tot een van de grootste autoshows ter wereld gebracht. De variëteit van deze show is ongelofelijk, net als de enorme omvang van deze happening.

Ze showen alles, van auto’s gemaakt voor de tweede Wereldoorlog tot de nieuwste hightech auto’s de net van de band afrolden. Goodwood is een onmisbaar evenement, met als hoogtepunt het zien van jouw favorieten, en de klassieke Formule 1 boliden die over het circuit heen racen.

Concorso D’Elegenza – Villa D’este, Tivoli, Italy

Helemaal in Italiaanse stijl is het Concorso d’Elegenza die de schoonheid combineert van vijftig historische auto’s met de prachtige gronden van de Villa d’ Este en de prachtige uitzichten over het Como meer. Villa d’Este is geopend voor uitgenodigd publiek op zaterdagen en op zondagen open voor het algemene publiek, wees er vroeg bij.

De Concorso d’Elegenza is een van de oudste auto shows in Europa, de eerste keer werd deze gehouden in het jaar 1929, en in 2019 wordt de negentigjarige show gevierd, wat betekent dat er nog meer speciale evenementen worden gehouden net als de Concorso di Motociclette bij de villa Erba. Een speciale traktatie voor de motor fans.

100% Auto Live – Rotterdam Ahoy, Rotterdam, Nederland

100% Auto Live geeft de auto enthousiastelingen 30,000 m² showruimte, winkels, stands, een race arena, en live autoshows. De show is opgedeeld in vijf verschillende thema gedeelten,100% Supercars, 100% Performance, 100% Tuning, 100% Motorsport en 100% American Cars dat, samen met de hoeveelheid activiteiten die worden aangeboden trekken 40.000 mensen aan.

Een van de dingen die ervoor zorgen dat 100% Auto Live een van de beste autoshows is de setup en is Rotterdam een geweldige stad met een evenzo geweldige architectuur, en heeft de reputatie een uitstekende gaststad te zijn, van grote denkers als Desiderius Erasmus tot en met sporthelden als Giovanni van Bronkhorst en pokerspeler en ook Olympische hockeykampioen Fatima Moreira de Melo.

Internationale Motor Show – Frankfurt, Duitsland/Paris, Frankrijk

Een van de grootste autoshows ter wereld is de International Motor show, en wisselt zich af tussen Frankfurt en Parijs en is de traditionele grond van de Duitse autofabrikanten zoals BMW, Porsche en Mercedes.

De show heeft zijn faam gekregen door als eerste nieuwe autos en concept autos te kunnen showen, met tienduizenden fans die samen komen om een glimp op te vangen van super autos zoals de Ferrari Monza SP1/SP2 en de concept Audi R8 GT3 Evo.

Met zoveel keus voor de auto fans in Europa is het belangrijk te weten wat en waar de beste shows zijn en waar deze te vinden zijn. Hopelijk was onze lijst van de vijf beste auto shows in Europa u tot nut, om de volgende reis naar een van de automotive evenementen te kunnen organiseren.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.