De Vanderhall Venice Speedster: een autocycle met 210 pk!

De Vanderhall Venice Speedster: een autocycle met 210 pk!

Ken je de driewielers van Vanderhall Motor Works al?

Officieel worden de voertuigen van Vanderhall ‘autocycles’ genoemd en zeg nou eerlijk, dat klinkt toch veel beter dan ‘driewielers’? Eerlijk gezegd hadden wij nog nooit van dit merk gehoord totdat wij afgelopen vrijdag door DTE-Systems werden uitgenodigd om in Monaco te komen rijden met de Vanderhall Venice Speedster.

De Vanderhall Speedster is in eerste instantie ontworpen als tweezitter, maar de Venice Speedster is juist ontworpen dat je er slechts in je eentje in kan. Puur rijden en genieten van de 1,4-liter turbomotor met 182 pk, die via de zestraps automaat de straat bereiken. Middels de pedalbox van DTE-Systems kan dit vermogen worden opgeschroefd naar 210 pk en kun je desgewenst de gaspresons wat feller zetten. Dat vermogen op een gewicht van slechts 649 kilogram, een feest om mee te rijden!

De prijs van de Vanderhall Venice Speedster start bij $26.950,-, omgerekend ongeveer €23.000,- en er zullen er slechts 30 naar Europa komen. Het bedrijf heeft tevens aangekondigd dat er ook een Venice R en de Venice Speedster R.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.