De Urus krijgt Abt-behandeling!

De Urus krijgt Abt-behandeling!

Normaal gesproken houdt Abt zich bezig met auto’s van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Maar nu leggen ze de hand op de dikke Italiaanse stier, en uiteraard gaat dit ook gepaard met extra vermogen.

Voor wie echt niet meer kan wachten op de Lamborghini Urus Performante, heeft Abt nu dit pakket beschikbaar gesteld. De 640 PK’s die uit de 4 liter V8 kwamen waren simpelweg niet genoeg voor Abt. Daarom hebben ze het vermogen weten op te krikken naar een mooie 700 PK, het koppel ligt op een monsterlijke 910 Nm. Hiermee kan de Urus van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren in slechts 3.4 seconden. Met dit vermogen en deze acceleratie komt de Urus wel heel dicht in de buurt van de Jeep Grand Cherokee Trackhawk, die beschikt namelijk over slechts 7 PK meer en doet de 0 naar 100 sprint 0.1 seconde sneller. De YouTuber Enzo Knol – voorheen eigenaar van een Trackhawk – heeft zeer recentelijk een vrijwel nieuwe Lamborghini Urus aangeschaft, misschien is het een idee om bij Abt langs te gaan om het snelheidsverlies tegenover de Trackhawk te verminderen.

Over een topsnelheid zegt Abt niks, maar de 305 kilometer per uur die de Urus standaard kan behalen is al bizar snel, dus het kan alleen maar beter worden. Ook zijn we benieuwd of de 0 naar 200 sprint nu korter duurt, standaard doet de SUV er slechts 12.8 seconden over.

Mocht je geen fan zijn van het idee dat je je auto even kwijt bent aan een tuner, kun je altijd wachten op de Urus Performante, die het op moet nemen tegen auto’s als de Bentley Bentayga Speed en de Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.