De UP GTI, het pittige boodschappenautootje voor je vrouw

De UP GTI, het pittige boodschappenautootje voor je vrouw

VW UP GTI

Is het GTI-tijdperk begonnen met de Golf, daarna zijn ook de Polo en Lupo met een GTI-badge geleverd. Nu wordt ook de UP aan dit rijtje toegevoegd!

Vanaf het voorjaar van 2018 is de heetste UP leverbaar. De 1.0 TSI krijgt 115 pk en 230 Nm koppel mee en daarmee kun je binnen 8,8 seconden op de 100 zitten. Onthoud die 8,8 seconden even. Het snelle boodschappenautootje krijgt een handgeschakelde zesbak mee en je kunt je geluk op tot de 197 kilometer per uur.

Zoals we de GTI’s kennen, zijn deze wat dikker aangekleed dan de standaard modellen. De UP vormt daarop geen uitzondering: dik 17 inch lichtmetaal, zwarte striping op de zijkant, een achterspoilertje en de kenmerkende GTI-grill maken de buitenkant GTI-waardig.

Maar daar stopt het feest niet, aan de binnenkant vindt je weer dat kenmerkende GTI ruitjes-motief op de stoelen, een GTI-pook en uiteraard een sportief stuur. De auto is ook nog eens 15 mm lager dan de originele UP, dit alles te samen moet ervoor zorgen dat je vrouw als eerste het beste plekje op de parkeerplaats van de supermarkt verovert!

En dan terug naar die 8,8 seconden naar de 100. De eerste Golf GTI woog 810 kg en wist met een atmosferische 1.6 motor met 110 pk binnen 9,0 seconden naar de 100 te spurten. En deze UP! weegt 997 kg en flikt met 115 pk hetzelfde kunstje in een fractie minder dus. Volkswagen wijdt zelfs een volledig filmpje aan deze vergelijking.

Een exacte prijs is er nog niet, maar reken op een bedrag rond de €19.900,- euro. Dat is fors duurder dan al zijn concurrenten, maar de beleving van de UP GTI valt gewoonweg niet te evenaren!

https://www.youtube.com/watch?v=0CHeB0eAAlk

VW UP GTI

VW UP GTI

VW UP GTI

VW UP GTI

VW UP GTI

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.