De ultieme zeecontainer is er weer: De Mercedes-AMG G63

De ultieme zeecontainer is er weer: De Mercedes-AMG G63

G63 AMG 2018

Dat de volledig vernieuwde P.C. Hooftstraat-cruiser laatst geïntroduceerd is, is jullie vast niet ontgaan. Nu was het alleen nog wachten op de ultieme versie, de AMG-container. 

‘And the wait is over!’ Aanschouw de meest onaerodynamische creatie van Mercedes ooit met een veel te dikke motor. Alweer. De V8 van de AMG GT-R is vastgeschroefd in de auto met de luchtweerstandcoëfficiënt van een baksteen. Het cijferwerk: Een 4 liter V8 met 585 pk en 850 Nm koppel. En voor de G-virtuozen, ja, dat is 45 pk meer dan de G63 van de vorige generatie. Maar er zit nog iets op de G dat we kennen van de AMG GT, de Panamericana grille. En dat is even wennen, maar des te vaker je hem ziet, des te meer je denkt ‘Die is toch best wel lekker!’ 

De nieuwe G is net zo snel van 0 tot 100 als de Range Rover Sport SVR. Binnen 4,5 seconden is dit kunstje geklaard. De luchtweerstand wint het van je bij een snelheid van 220 kilometer per uur, of 240 kilometer per uur wanneer je de optie ‘AMG Drivers-pakket’ aankruist op de optielijst.

Vierwielaandrijving was niets nieuws, maar de nieuwe ‘verdeling’ van het vermogen en de nieuwe ophanging maakt de kolos een wat speelsere auto. Geen 50/50-vermogensverdeling, maar 60% naar de achterwielen en 40% naar de voorwielen. Denken jullie nu hetzelfde als wij? Inderdaad, dwars met dat ding! De ‘gearing’ van de wagen is vernieuwd, maar dat wordt abracadabra, dus houd het erop dat je gewoon lekker kunt blijven off-roaden met de G63.

De onafhankelijke ophanging werkt samen met de luchtvering om ervoor te zorgen dat je niet vast komt te zitten in de duinen. De bodemvrijheid van net geen 25 centimeter moet er in ieder geval voor zorgen dat de kenmerkende sidepipes de ondergrond niet raken. Is het alleen nog aan jou om door de blubber te jagen op standje Sand, Trail of Rock. Ga je daarna met je modderbak door Amsterdam flaneren, dan wordt de keuze nog moeilijker: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ of Individual. Wat kan het leven toch moeilijk zijn af en toe, vanaf juni dit jaar is de G63 AMG in ieder geval weer te bestellen bij de dealer!

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.