De ultieme zandhapper: 2000 pk sterke Nissan Patrol

De ultieme zandhapper: 2000 pk sterke Nissan Patrol

Nissan patrol 2000pk
Ik hoor je denken ‘welke achterlijke Arabier kon weer niets anders verzinnen om zijn geld aan uit te geven
?’ Dat weten we niet, maar deze auto wordt op dit moment in Japan gebouwd!

En het verhaal is vrij simpel. ‘We maken een auto voor de lol en willen er zoveel mogelijk vermogen uit halen. Hoe? Twee loeiers van turbo’s erop monteren en gaan!’ Maar nu begint het pas. De 4,8 liter motor is nu nog standaard en brengt 250 pk en 420 Nm koppel. Niet spannend, maar een potentie waar je U met een hoofdletter tegen zegt. Een dubbele wastegate die de nodige vlammetjes uit de motorkap schiet bij het overschakelen is het enige wat op dit moment de plannen verraad. De motor ligt op dit moment uit elkaar en zal voorzien worden van nieuwe nokkenassen, zuigers, versnellingsbak, noem het maar op.

Het uiterlijk van de terreinwagen is bedeeld met een widebody-kit uit de stallen van TRA Kyoto, beter bekend als Pandem bij jullie denk ik. Daarnaast zijn de wielen geïnspireerd op de Arabieren, groot en goud. 20 inch lichtmetaal met 305-bandje er omheen geknoopt. Ken jij iemand in de straat die zo’n brede sloffen onder z’n auto heeft hangen? En laat je het gas los van dit bakkebeest, dan zal het zand van de zandbak je ook al remmen, maar wil je op eigen initiatief remmen, dan zijn er grotere remmen van Endless die je op commando van de nodige stopkracht kunnen voorzien. Bride kuipstoeltjes voor het extra comfort tijdens het rondbanjeren, dus dat zit allemaal wel snor.

2000 pk is dus het streven en of dat gaat lukken, horen we binnen niet al te lange tijd. Want de auto moet voor het einde van het jaar in Dubai staan om daar eens wat duinen aan te gaan vallen. En misschien kunnen we jullie dan ook wel vertellen welke gekke Arabier deze Ken Block-jeep in zijn garage heeft staan!

Nissan Patrol 2000pk

Nissan patrol 2000pk

Nissan patrol 2000pk

Nissan Patrol 2000pk

Nissan Patrol 2000pk

Nissan Patrol 2000pk

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.