De ultieme bazenbak: BRABUS 800 Black and Gold Edition

De ultieme bazenbak: BRABUS 800 Black and Gold Edition

De Mercedes-AMG G63 is en blijft een gewild object voor tuners. Ook BRABUS kan er maar niet van afblijven…

We hebben al talloze G63 AMG projecten van BRABUS gezien en ook dit keer stellen zij niet teleur. Van alle tuners die er zijn, is BRABUS waarschijnlijk een van mijn favorieten. De Duitse tuner, die gespecialiseerd is in Mercedes-Benz / Mercedes-AMG, doet zijn werk zonder het uiterlijk van de auto te verpesten.

De wijzigingen bij de BRABUS 800 Black and Gold Edition beginnen met de widebody die het voorkomen van de populaire SUV verder verbetert. Deze BRABUS 800 is nu 10 centimeter breder dan een gewone G63 AMG. zoals de naam en de foto’s al verklappen, komt deze BRABUS 800 in het zwart met gouden accenten over de hele body. De remklauwen, emblemen en logo’s zijn allemaal in goud, net als de enorme 23-inch Monoblock Platinum Edition velgen. Deze wielen zijn verpakt met 305/35 R23 Advan Sport high-performance banden. Om het compleet te maken heeft Brabus ook elementen toegevoegd zoals twee gouden lamellen in de grille, de carbon fiber motorkap en de LED’s boven de voorruit. Het zwart / goud thema gaat verder in het interieur, met zwart gewatteerde lederen stoelen, zwarte lederen elementen en veel gouden accenten die het interieur er echt stijlvol uit laten zien.

Wat is een BRABUS zonder substantiële updates ónder de kap. Na het installeren van twee krachtige turbo’s en enkele andere aanpassingen, levert de BRABUS 800 Black and Gold Edition nu 800 pk (verrassend!) en 1000 Nm koppel. Hierdoor kan de super SUV in 4,1 seconden van stilstand naar 100 km/h sprinten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.