De ubervette Golf GTI TCR gaat in productie!

De ubervette Golf GTI TCR gaat in productie!

Golf GTI TCR

Eerder dit jaar bezorgde Volkswagen ons vlinders in de buik door de Golf GTI TCR Concept onder de neus te drukken en nu brengen ze ons hoofd helemaal op hol.

Want het hoge woord is er uit: De Volkswagen Golf GTI TCR gaat in productie! De 290 pk sterke Golf GTI krijgt door middel van een DSG-versnellingsbak en een sperdifferentieel het vermogen subtielerwijs (bestaat dat woord? Zo niet, dan per vandaag) op de voorwielen afgeleverd. Nouja, subtiel, subtiel, dat sperdifferentieel maakt hem bijna, bijna net zo snel als de Golf 7R, maar uiteraard ben je met vierwielaandrijving sneller dan met enkel voorwielaandrijving.

Desalniettemin, wil je jouw Golf 7R-concurrent bestellen in Pure Grey, Pure White, Tornado Red (of GTI-rood, klinkt toffer), Deep Black Pearl Effect of Oryx White Pearl Effect? Precies, de auto komt aan het einde van dit jaar en dus heb je nog even de tijd om je te bezinnen op de kleur van je kanon.

Een Akrapovic-pijp en dikke remmen inclusief geperforeerde remschijven zijn overigens standaard (LEKKUHR!), enkel moet jij even kiezen tussen 18 of 19 inch lichtmetaal om de remmerij achter te laten verschuilen. Wat je ook kiest, wat ons betreft is het altijd goed, want de GTI TCR laat poepies bij het overschakelen zoals alleen een Golf dat kan!

Golf GTI TCR

Golf GTI TCR

Golf GTI TCR

Golf GTI TCR

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.