‘De Tesla Roadster op de Mars: u rijdt hier, mag dat?’

‘De Tesla Roadster op de Mars: u rijdt hier, mag dat?’

Tesla Roadster Space

Het antwoord op deze vraag kan binnenkort zomaar eens ‘Ja!’ zijn. Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX gaat binnenkort de daad bij het woord voegen en stuurt zijn eigen Tesla Roadster de ruimte in. 

Eerder deze maand probeerde Musk de aandelenkoers van zijn Tesla te laten stijgen door aan te kondigen dat hij zijn eigen Tesla de ruimte in gaat schieten met een raket. De eindbestemming zou Mars moeten worden. Iedereen verklaarde hem volledig gestoord en uiteraard kwam er een stroom van kritiek op gang.

Maar Musk maakte geen grappen, blijkt nu. Op zijn Instagram plaatste hij foto’s waar zijn Tesla Roadster te zien is, gemonteerd op een standaard in de nog in elkaar te zetten raket. Zijn onderschrift is als volgt: ‘Normaliter stuurt men blokken beton of staal naar buitenaardse planeten voor de expeditie. Maar dat is ook maar saai, dus sturen we een Tesla Roadster naar die planeet. Met het nummer Space Oddity op repeat.’ Heerlijk.

De Falcon raket, die vanaf hetzelfde platform gelanceerd zal worden als de Apollo 11, moet voor het einde van komende januari klaar zijn, want dan staat de lancering gepland. De Apollo 11 haalde de ruimte echter nooit, deze ontplofte kort na de landing. Laten we hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt!

Tesla Roadster Space

Tesla Roadster Space

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.