Geen parkeervak? Deze Tango T600 met 800 pk past nog wel

Geen parkeervak? Deze Tango T600 met 800 pk past nog wel

‘Mama, ik wil geen Birò maar een Commuter Cars Tango T600’

Steeds meer jongeren (met vaak vermogende ouders) rijden rond in kleine stadsautootjes. Ideaal natuurlijk om mee naar school te gaan, vooral omdat je droog zit als het weer eens regent. Maar die ‘overdekte scooters’ zijn niet zo bijzonder als de Tango T600 van Commuter Cars.

De volledig elektrische auto was een idee van de Amerikaan Rick Woodbury om minder ruimte te gebruiken op de weg. Het resultaat is een ‘kastje’ van slechts 990 millimeter breed, dat smaller is dan sommige motoren, en ook legaal naast elkaar in de rijbaan mag rijden.

De Tango T600 heeft 800 pk

Hoe zit dat dan? Nou, best goed. Binnenin zijn er in ‘tandem-stijl’ twee stoelen geplaatst, waardoor je het gevoel krijgt in een straaljager te zitten. Door de extra stoel is de achterbak te klein voor de ‘grote boodschappen’. Om de Tango stabiel te houden, zorgt een batterij van ruim 900 kg voor een laag zwaartepunt.

En dat is misschien maar goed. De Tango T600 heeft twee elektro-motoren die samen maar liefst 800 pk produceren. Dit betekent dat je in het kleine opdondertje binnen 3,2 seconden naar 100 accelereert. De topsnelheid ligt ook op een bizarre 283 km/u. Wie durft?

Om dat allemaal in zo’n smalle ‘koekblik’ te krijgen, was een hoop nieuwe technologie nodig. Helaas ging de T600 ook nooit in massaproductie, wat de prijs van 300.000 euro enigszins verklaart. Destijds kreeg George Clooney toevallig het eerste exemplaar.

Via © Donut Media

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.