De SUV van Aston Martin: De Varekai

De SUV van Aston Martin: De Varekai

Aston Martin Varekai

Aston Martin is als een bezetene aan de weg aan het timmeren met de nieuwe DB11 Volante, de nieuwe Vantage en hun Formule-1 wagen. En in al dat geweld zou je hun eerste SUV bijna vergeten! 

Eerder plaatsten we een artikel over de autobouwer die de aanval op Volkswagen inzet in de vorm van de Aston Martin DBX, maar nu is de definitieve naam bekend. De SUV gaat de naam Varekai dragen en gaat de strijd aan met de Lamborghini Urus, de Bentley Bentayga en de, nog steeds lelijke, Rolls Royce-Cullinan.

Hoe we weten dat de Rapide op Apocalypse-hoogte de naam Varekai gaat dragen? De naam is laatst vastgelegd, maar een officieel statement is er nog niet afgegeven. Ze zullen nog wel even aan het wachten zijn op een groots evenement om daar de aankondiging te doen. Het past in ieder geval naadloos in het schema van typeaanduidingen die starten met een V: Vantage, Vanquish en Valkyrie. En weet je wat het mooie is aan de naam Varekai? Het betekent ‘waar dan ook’ in het Roemeens. Dit zou wel eens een verwijzing kunnen zijn naar het feit dat de SUV alle terreinen aan kan. We hopen alleen wel dat de stoelen nog aangepakt worden, want zitcomfort lijkt ons niet optimaal aanwezig op dit moment.

Andy Palmer, eindbaas bij Aston Martin, geeft aan dat de Varekai zal doen wat je van een performance-SUV mag verwachten. Geen concessies wat betreft gebruikersgemak en off-road capaciteiten. En met een 4 liter V8 of 5,2 liter V12 in het vooronder, zal ‘naar de 100 schieten’ en ‘volle poelie door de zandbak’ zeker tot de mogelijkheden behoren! De Varekai wordt aan de andere kant van het water gebouwd, in Wales en eind 2018 zullen de eerste prototypes van de band rollen. Begin 2019 zullen de eerste consumenten blij gemaakt worden met hun potentiële zandbakridder!

Aston Martin Varekai

Aston Martin Varekai

Aston Martin Varekai

Aston Martin Varekai
Aston Martin Varekai
Aston Martin Varekai

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.