De snelste op de Ring: Panamera Sport Turismo mét trailer

De snelste op de Ring: Panamera Sport Turismo mét trailer

Er is een steeds groter wordende discussie aan de gang met de naam ‘Hoe relevant zijn Ring-records nog?’ Wij mengen ons mooi niet in deze discussie, maar genieten van alle records die gevestigd worden. De Ring-Record-Rijgers, alias Porsche, heeft weer een heel nieuw record aan het lijstje toegevoegd: het trailer record.

Wat zijn de benodigdheden van deze stunt? Twee Porsches: om precies te zijn de 550 pk sterke Porsche Panamera Turbo Sport Turismo (Jaja, een hele mond vol) en een Junior 108 landbouwvoertuig, vervoerd in een Moetedfindt FTP235. Tot zover de moeilijke taal, maar we vermelden het toch even. De 12-meter lange combinatie mocht slechts 120 km per uur rijden en dat maakt de eindtijd van 12 minuten en 6 seconden des te indrukwekkender! We hebben geen beelden van de complete ronde, we moeten het doen met een compilatie, maar ook die is om van te genieten.

En dat is niet alleen vanwege het record van Porsche. Eerder deze week kwamen we met het nieuws dat de Jaguar XE SV Project 8 het record voor snelste sedan op de Ring vestigde, zij dachten de eindejaarsknaller te hebben met dit record. Maar toch is dit ook wel een kanshebber op de titel van ‘eindejaarsknaller’, toch?

Wat zeggen jullie, binnenkort een artikeltje over alle records die gevestigd zijn op de Ring in 2017?

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.