De snelste camera-auto ter wereld: De Lamborghini Huracan

De snelste camera-auto ter wereld: De Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan

We kennen allemaal wel de Porsche Cayenne’s waar een loeier van een camera op gemonteerd wordt en nu de Sport Turismo er is, wordt die ook omgebouwd tot camerawagen. Een Lamborghini Huracan hadden we echter nog nooit gezien.

Voor die toffe high-speed beelden uit Fast & Furious en bijvoorbeeld Top Gear zijn serieuze high-speed auto’s nodig. Voor de film Need for Speed zijn in 2014 bijvoorbeeld een Saleen en een Ferrari 458 omgebouwd tot camerawagen. Die 458 ging er tot nu vandoor met de titel ‘snelste camerawagen’, maar per vandaag is die titel afgepakt door de Lamborghini Huracan.

De Amerikaanse productiemaatschappij heeft het gepresenteerd om een camera van bijna €500.000,- vast te gespen in de meer dan €250.000,- kostende donkergrijze stier. Hoe heerlijk, de Lamborghini is gedoopt met de naam ‘Huracam’. Het was me een gedoe om het frame en de controle-units helemaal in orde te krijgen, maar dat is ook niet heel gek. Het is niet je huis-, tuin- en keukenGoPro die van je auto af kan donderen.

Hoge-snelheidshots zijn geen probleem, want de 610 pk sterke Huracan knalt door tot een snelheid van boven de 300 kilometer per uur en de beelden zijn gegarandeerd scherp en stabiel. Je schiet niet meer binnen 3,2 seconden naar de 100, maar dat kun je jezelf ook wel voorstellen, de auto is wat zwaarder geworden, maar exacte cijfers hebben we niet. Een filmpje maken wordt zo ineens wel heel veel leuker!

En voor degene die nu de Bugatti Chiron aanhaalt als snelste camerawagen, dat was maar een one-off en enkel voor de recordpoging, dus die telt niet mee in dit verhaal!

Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.